(05-11-2012, 20:52)colednik napisał(a): Na kanałku powinien być zakaz falowaniu ale nie zakaz pływania na spalinie W każdym bądź razie jako, że jestem pułtuszczaninem to wiem o tym i nie pływam na silniku w tych dwóch miejscach chociaż znaków nigdy nie widziałem, a wiem o tym tylko ze słyszenia Sprawa ma się tak samo i na Waszym odcinku Wisły, gdzie miejscowi, którzy tam łowią doskonale o tym wiedzą więc argumenty, że nie ma tablic itp... I'm sorry...
ps. A tak serio, to nikt nie wie tak do końca czy można pływać po kanałku na spalinie czy nie? Słyszało się o mandatach ale jak to jest do końca to sam nie wiem Nie wpływam tam to się nie zagłebiałem w temacie
W lato po kanałku śmiga codziennie po kilkanaście łódek, nie tylko wędkarskich.
Sam przyznam że kilkadziesiąt razy przepływałem kanałkiem w okolice 66km Narwi bo wydaje mi się że jakoś szybciej się nim płynie niż rzeką, szczególnie przy wyższym stanie wody.
Nawet jak dobrze pamiętam to chyba się i kiedyś mijałem z policją koło śluzy ale nic nie robili.
O starorzeczach wiem, jak i o żwirowni w Gnojnie choć tam przyznaję że kilka razy uciekając przed burzą śmignąłem na pełnym gazie w stronę betonów
.
Potwierdzi to ktoś że nie można na 100% pływać spaliną po kanałku.