Shrap-Drakers Fishing Forum
Szczupaki i bolenie łowimy od 1 maja
Mógłbyś odnieść się merytotycznie do mojej wypowiedzi ? Poza tym że regulamin to regulamin i trzeba go przestrzegać. Łamię(świadomie) regulamin który nie zawsze uwzględnia kalendarz biologiczny ryb. Wspomniany sum był JEDYNĄ ryba którą zabiłem w poprzednim sezonie. Myślę że ekosystem mniej stracił gdy zabiłem jedną rybę niż gdybym miał zabić wszystkie ryby które złapałem zgodnie z regulaminem.

PS Dodam tylko że w którymś ze starszych numerów WŚ Marek Szymański również podważał sens regulaminu odnośnie boleni i magicznej daty 1 maja.

Edit Co do sytuacji z samochodem oczywiście że nie popieram tego typu działania, tylko nie rozumiem porównania do sytuacji przytoczonej przeze mnie. Sytuacje te łączy tylko to że obie sa naruszeniem prawa polskiego.
Odpowiedz
będzie merytorycznie. 200zł czy wniosek do sądu ??
Pilnuję, czasem łowię, najczęściej kłusoli
Odpowiedz
Oczywiscie wybrałbym, 200 zł gdyż doskonale zdaje sobie sprawe że złamałem regulamin. Rozumiem tez jakie konsekwencje mogą z tego wynikać. To że nie akceptuje tego regulaminu to odrębna kwestia.
Odpowiedz
(26-03-2013, 22:39)banan_ndm napisał(a): Oczywiscie wybrałbym, 200 zł gdyż doskonale zdaje sobie sprawe że złamałem regulamin. Rozumiem tez jakie konsekwencje mogą z tego wynikać. To że nie akceptuje tego regulaminu to odrębna kwestia.

to zmień hobby. Nie wiem czy zauważyłeś, ale tutaj większość ludzi sama sobie zaostrza regulamin a nie dopuszcza się jego łamania
Odpowiedz
Ja też zaostrzam sobie regulamin. Niewielu jest wędkarzy którzy zabiorą jedną rybę podczas całego sezonu wędkarskiego. Otrzymałem także ostrzeżenie od moderatora także kończę ten wątek ponieważ mam nadzieję zaistnieć jeszcze na ciekawie zapowiadającym się forum.
Odpowiedz
(26-03-2013, 22:46)banan_ndm napisał(a): Ja też zaostrzam sobie regulamin. Niewielu jest wędkarzy którzy zabiorą jedną rybę podczas całego sezonu wędkarskiego. Otrzymałem także ostrzeżenie od moderatora także kończę ten wątek ponieważ mam nadzieję zaistnieć jeszcze na ciekawie zapowiadającym się forum.
Gdzie wygodnie tak zaostrzysz, a gdzie trzeba to go złamiesz- słabe.
No takiego wejścia na forum to jeszcze nie mieliśmy, także już udało się zaistnieć tak, że ciężko będzie zmyć pierwsze wrażenie. Ja bym Cię na wspólne wędkowanie nie zaprosił, śmiem twierdzić, że nie tylko ja.

Aż nie chce się wierzyć, że to nie jest prowokacja.
---
Pozdrawiam,
Grzesiek
Odpowiedz
A może na spokojnie? To że Banan łamie regulamin bo ........... (czyt. jego posty) ale świadomie wybiera mandat i się z tym zgadza. To że regulamin jest do d.... i tak uważa wielu z Was i ja też, tyle że zaostrzamy i tyle a On tak samo tylko całkiem odwrotnie Dokuczacz
A na poważnie:
O ile mnie pamięć nie myli to w prowincji Ontario było z regulaminem tak że w jednym dystrykcie szczupak zaczynał się 2-3 tygodnie wcześniej niż w innym, podobnie było z bassem czy z muskim. I nie chodziło o 2 czy 3tys. km ale o marne 200 czy 300. Myślę że gdzieś w rejonie Wrocławia szczupak czy boleń wytrze się 3-4 tygodnie wcześniej niż na Suwalszczyźnie a między Wisłą pod W-wą i Biebrzą k. Goniądza też będzie ze 2 tygodnie różnicy. Ale wiem - REGULAMIN rzecz święta, ale może nie dla każdego Figielek i Banan jest takim przypadkiem.
Odpowiedz
Już się cieszę na nasze spotkanie nad wodą BananCwaniak Zacznij Zbierać na mandatyPapa2
Odpowiedz
(26-03-2013, 23:22)artur napisał(a): Już się cieszę na nasze spotkanie nad wodą BananCwaniak Zacznij Zbierać na mandatyPapa2

CwaniakCwaniakCwaniakCwaniakCwaniakCwaniakCwaniak
Odpowiedz
no cóz BOGATEMU WSZYSTKO WOLNO Figielek Dokuczacz
celowe poławianie ryb niewymiarowych i będących w okresie ochronnym BEZCENNE Glupek Glupek Glupek
miło NAM było powitać nowego kolegę ale też myślę że dalej to będziemy tylko "mile" wspominać Zlezkawoku Zlezkawoku Zlezkawoku Zlezkawoku Zlezkawoku Zlezkawoku Zlezkawoku

gdzie jest ADMIN Krzyk Krzyk Krzyk Krzyk Krzyk Krzyk Krzyk Krzyk Krzyk Krzyk Krzyk Krzyk

a bym zapomniał: gdzie rybki poławia nasz były kolega @banan Mysli
Odpowiedz

Shrap-Drakers.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone © 2024.

W celu zachowania najwyższej jakości usług wykorzystujemy informacje przechowywane w plikach cookies. Zmiany zasad korzystania z plików cookies można dokonać w ustawieniach przeglądarki.